„А може би за миг...”
Някъде между небето и земята
е мястото на всичките злини.
Видели болката и нищетата –
унизени бяха нашите души!
Високо някъде царува
спокойният – незнаен свят.
Навярно всеки го сънува –
доброто, с което е богат!
Душите там едва ли ще заспят...
За някого е край това начало,
дълбоко спускане към пропастта.
Отдавна времето е спряло,
мигове загубени във вечността!
С последни сили е останал,
от раните зловещи пак кръвта тече!
Под ударите никога не падал
и в мрака всеки огънят ще създаде!
За миг, ако забравим цялата омраза
и се опитаме на някой обич да дадем...
За миг, ако признаем, че няма хора без вина
и се опитаме грешките си да простим...
За миг, ако почувстваме, че имаме мечти
и се опитаме с тях да полетим...
За тези мигове сме търсили в калта –
затрупани били сме за това,
че слепи сме били за любовта!
© Горан Русинов Всички права запазени