Мръсотия, сган, прищявки чужди.
Дошло ти е до гуша, но търпиш.
Угаждаш ти на всички всякви нужди,
а твоята душа остава в плен!
После някой казва: бил си жалък!
Що? Щото си наивен и добър със хора,
които гледат да извадят всякаква изгода,
а ето, че за теб остава само зора!
Живот?! Едва ли! По-скоро АД!
Алчни люде търсят слабостта във друг.
Защо човече не разбра, че ти си ГАД
и покой не ще намериш в ОНЗИ свят!
© Елена Мирчева Всички права запазени
Жан Пол Сартр „Адът - това са другите“