Ако
Ако трябваше да съм нещо друго,
Щях да съм рамо -
Да изслушвам съдби,
Да попивам сълзи,
Да дарявам надежда само!
Ако трябваше да съм нещо друго,
Щях да съм печка -
С топлина да обгръщам,
Студа в любов да превръщам,
Да сгрявам света полечка!
Ако трябваше да съм нещо друго,
Щях да съм много усмивки -
Със смях да омайвам,
С добро да обайвам,
Да стапям тъжни обвивки!
© Доля Алексиева Всички права запазени