Ако имаше Бог,
не би имало битки,
ни вдовици зачернени,
ни милиони избити...
И дечица невинни
не биха измирали,
ако имаше Бог...
Не би имало клирове
с мъжеложци най-алчни,
само златото виждали...
със душите си черни
светлината зазиждали
във оковите тежки
на нечий облог...
Ако имаше Бог,
ако той беше истински,
щяхме в мир да живеем,
да обичаме искрено,
да се вслушваме в вятъра,
да се будим със птиците,
да ценим красотата,
да презреме жълтиците...
И не казвайте,
моля ви,
Бог, че любов е...
Любовта ми е
Бог!
Любовта ми е
Котва,
що на бурите
страшни сред отровния плод
ми остава опора!
Любовта е
Живот!
© Марин Ташков Всички права запазени