Ако трябва днес да се сбогувам с тебе,
в ръцете си лицето ти ще взема,
ще те прегърна смело - за последно,
и по своя път самичък ще поемеш...
Ако трябва днес да се сбогувам с тебе,
в сърцето си ще скрия всичко мило,
което ни обвързваше до време,
и ще те оставя тихо да си идеш...
Ако трябва днес да се сбогувам с тебе,
в душата си ще скрия спомените
за вечерите, утрините и безвремието
и няма да се сетя повече за тебе...
Но ти си тук...
дошъл си небелязано,
сърцето ми в твоето мълчи,
едно сбогуване остана недокоснато
и много обич в нечии очи!
© Диана Димитрова Всички права запазени