Тя е добре. Събужда се рано
и продължително гледа навън.
Налива кафе и пали цигара.
Чака да мине снощният сън.
Автоматично участва във разговор,
прави закуска и планове някакви.
Влиза във банята, слага си грим,
оправя косата и хуква нанякъде.
Тя е добре. Понякога спира,
търсейки смисъл да продължи.
Тогава отново сънят я намира,
по-безобиден от черно бял филм.
Знае, че той е само видение,
ала е гузна и чувства вина.
Нищо, че идва без предизвестие.
Всички сънуват! Какво от това!?
Тя е добре, но понякога плаче.
Случва се само по време на сън.
Ако ви питат, добре е, обаче.
Най-вече сутрин,
загледана вън.
© Ирина Колева Всички права запазени
Веднъж, току що бях публикувала във фейса едно стихо и го питах как е. "През отворените прозорци на къщата ти съседите чуха как влизам..." Той ме пита" за някое бившо гадже ли е? не ми харесва!" Обясних, че не е да гаджета, а за прозорци. Може и малко да ревнува, но да не казва😉Истината е, че е прекрасен мъж, а аз съм една щастливо омъжена жена. Имаме свободата, от която се нуждае всяко живо същество и се смеем ужасно много и за всичко 😀
Радвам се, че ви е харесал стиха. Развеселихте ме рано сутрин. Какво по-хубаво от това 😀 Добро утро от мен!❤☕🌹