На Татяна Тачева-Станева
Тези изумрудени води
приемат слънчевата необятност
и топлината ще онаследи
палитрата на лятото.
Брегът е шумно раздвоен
и потръпва утрото след ласка,
която му дарява този ден,
като знак за щастие.
Сред тази амалгама замълчах:
цветовете носят многозначност.
Опитвам се да различа
шума от тихата прозрачност.
Но ще мога ли да окова
в рамка цялата картина?
Нужни ли са моите слова
или с шума ще си заминат?
© Стойчо Станев Всички права запазени