Извън алегориите
или точно поради тях,
живеем в клишета и митове.
Стремим се нагоре,
към светлина,
блясък измамен в очите.
Тунели, завои,
внезапни препятствия,
всекиму според ръста.
Който тръгне, ще стигне,
макар и донякъде.
Няма котви по пътя.
© Христина Комаревска Всички права запазени