Есента е крадла.
Реши и ме ограби,
постъпи нагло -
остави ме без лято.
Есента е подла,
донесе ми студа,
не мога да се стопля
без кинти за дърва.
Есента е таен агент -
доносник на зимата,
ще вдигнат тока с процент,
казвам ви, ще видите!
Есента възхваляват сега,
този сезон толкова гаден,
вали, когато иска дъжда
и става студено без парно.
Есента, есента,
какво да кажа за нея?
Боли ме глава
и май ще се разболея.
Есента, есента -
красива била,
тече ми носа,
скова ме студа.
© Богдана Маринова Всички права запазени