22.11.2009 г., 23:32 ч.

Август 

  Поезия
556 0 0

Август

 

Как жално плачеха до мен цветята,

как викаше пшеницата в нощта...

цяла в сълзи се обля тревата,

небето виеше от самота...

Пееше до мен земята

тъжна песен на скръбта...

 лятото погуби красотата,

даде само суха  самота.

Август стана скучно сив...

птиците се скриха, замълчаха.

Празен стана всеки стих,

без теб любовните ми думи-скитници умряха...

© Димитринка Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??