Когато сенките отвън припадат
без сила върху морната земя
и с жегата напереното пладне
разстила се в разливаща нега,
тогава се събличам по часовник
и тръпнеща се сливам със тревата,
копнееща за капките дъждовни
на жаркото ми августовско лято.
© Мая Попова Всички права запазени