10.06.2011 г., 11:25 ч.

Автобиографично; Ежедневие; Душата ми 

  Поезия » Друга
743 0 2

АВТОБИОГРАФИЧНО



Все по средата...
И през коприва...
Парена даже от тиква –
през плет!
Едва родена…
И полу-жива...
Дипли Орисница
трънен букет.



Боже, отива си! –
някой ме жали.
Бедното...
И не изплака дори...
Жива съм. Жива.
Смилете се, хали!
Мартенско слънце
в сърцето гори...



Ангел-хранител –
още се бави...
Лъч ме целунал.
Отстъпи нощта.
Хей… Ще живея! –
вик ме задави.
Цвят – между зимата
и пролетта...


 

ЕЖЕДНЕВИЕ

 

Сутрин – на север.

Вечер – на юг…

Моят живот – преминава!

Там – вика хлябът.

Мислите – тук.

Пак – между тях си оставам!

 

А покрай мен

се смее момче…

Някой безгрижно свирука.

Времето – казват –

бързо тече…

Как ще го стигнеш наслука?

 

Знам, че са прави.

А ме боли…

Всички посоки обичам.

Слънце ме пали…

Дъжд ме вали…

Искам да спра. A все – тичам.

 

Сутрин – на север.

Вечер – на юг…

Службата… После децата.

Вместо усмивка... свивам юмрук.

А върху листа –

Душата!


*  *  *

Душата ми –

голо стърнище,

прекършени

стръкове люшка…

Един ли зъл вятър я нищи?

Една ли – слана?

И вихрушка!

 

А мислите –

гладни орляци,

пищят в безутешна тревога.

Крилете им –

жертвени знаци,

ме носят направо

към Бога.

 

За милост и прошка

Го моля…

Нали Той, Единствен, прощава!

Душата ми –

грешница гола,

се мята…

По звездна жарава!


ПавЛина СТАМЕНОВА

 

© Павлина Стаменова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И на мен ми харесаха, истинско и силно! Поздрав!
  • Колко жалко, че са подминати тези стихове...
    А си заслужава да се прочетат.
    Много ми харесаха!
Предложения
: ??:??