2.06.2012 г., 17:56 ч.  

Аз, която знам за края 

  Поезия » Друга
610 0 4

Обмислям края
- същ рецидивист,
проникнал да обира
за последно.

 

Внимателно прелиствам
лист по лист,
изхвърлям гордост,
срещи непотребни,

 

които в края
ще ми натежат,
ако от алчност сграбча
още, още...

 

И акуратно сгъвам
в сейфа чист
самият теб, преди
да станеш мощи -

 

усмивката ти,
двете ти ръце,
които знаят как
да ме настръхват,

 

обаждания,
кратко писъмце,
което тайно
в джоба ми подпъхваш...

 

Ще си отида тихо,
бързо,
без сълзи.
Когато си напуснал
тази стая,

 

светът след тебе
ще се изгаси
и само онзи сейф
на скришно
ще отварям.

 

 

Публикувано във:

© e-Lit.info Сайт за литература, 2019

 

Алманах "Поезия"2019.Фондация "Буквите" с. 234

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??