7.04.2013 г., 20:45 ч.  

Птицата 

  Поезия » Друга
558 0 2

 

Надвика бурите във себе си.
Самата се превърна във фурия
и ураганна във стихията си
фуча, превърната в магия.

Онази, другата с копненията
я няма вече, просто отлетя.
Дочух ù на душата дишанията,
когато за любовта си се презря.

Видях я, плаваше на облаци,
по-бели и от полета на лебеди.
По нея пеперуди на рояци
плетяха ù цветя със шарени криле.

Надвика се, преви на две стихиите.
Сега е пъстра като пролетта,
и с бялото от лястовиците
рисува своята съдба и свобода.

Чертае пътя си по звездните сияния.
Сънува цъфналите макове през май.
Ти само ще сънуваш нейните докосвания,
но никога не ще я имаш в сбъднат Рай.

Защото сам избра си пътя за към ада,
където маковете не цъфтят.
Там огнената жар изпепелява
и цветни пеперуди не летят...

Изгуби ли я, скитнико, презрял сърцето ù,
когато режеше от нея къс по къс.
Сега съдбата ти е във ръцете ù,
но тя е птица и не търси мъст.

 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Птиците летят и пеят, щом в клони цъфнали се приютят,
    не търсят мъст, и нищичко не връщат
    на тези дето ги ранят.
  • Казват, че всичко минава...
    Поздрав, Джейни!
Предложения
: ??:??