Аз си представям и Живота
като обилен гроздобер,
чието изобилие
изсипва се връз всекиму -
по братски...
Несретнико,
раздава се докрай,
дори да ти прецеждат добротата с капкомер...
Всред толкова врабчета, гдето бдят над теб,
ти ще усетиш трепетите райски...
Съмненията като кикимори вероломни
ще се сберат над тебе да бушуват...
Във този час узнай -
това е плява в огъня...
Дърдоренето пет пари не струва...
Търпението Божие
е по-голямо от Всемира...
За безпросветните сатрапи смисълът му скрит е...
Дори и техните души,
във място отредено свое -
Господ щом прибира,
ги посреща:
„Мои Чеда.
Завинаги е време да заспите"...
© Кирил Бачев Всички права запазени