Аз снощи вечер вино пих.
То не е изненада!
А, че яко се опих -
за мене е награда.
Нали съм стар и уморен,
душата ми не страда.
Все пак, на виното съм фен -
за мене е награда.
Поркат всичките в света-
от Пловдив до Канада.
На пиенето сладостта
за мене е награда.
Ни мрак, ни даже светлина
на мене ми се пада.
Е, ако дойде пък жена -
за мене е награда.
Нощта, дори не тъй добра
е по-добре от ада.
С приятели щом се сбера -
за мене е награда.
Пък депутати, те си спят
дори насред площада.
По дяволите да вървят -
за мене е награда.
Не съм аз някой чародей.
Не нося Гучи, Прада.
Но някой ако се засмей -
за мене е награда.
Да, Робърт Бърнс да извинява
заради таз тирада.
Да потърся аз изява -
за мене е награда.
© Георги Янков Всички права запазени