Аз съм прекрасна картина с бездухи бои, едно бездиханно жълтурче.
Малко съм смачкано, сиво, без стих,
който да ми поплаче...
Трепет без чувство съм,
сила без цел,
объркана формула,
ръждясала тел,
крива усмивка с червило намазана,
бледо, омазано парченце сив ден.
Аз съм безкрайна, но съм нарязана.
Малка, прашасала, смях озлобен.
© Биляна Всички права запазени