29.01.2011 г., 23:43 ч.

Аз съм друга 

  Поезия
776 0 2

(Как да ти намеря думи,

с които да опиша

чувството, загнездено в ума ми,

или в туй четиристишие...)

 

Как да рисувам сляпа аз картини,

с които да разкрия на света

единствения заменим сред незаменими,

проклетникът, дълбаещ в моята душа...

 

И как, кажи ми, да съм пряма,

в очите ти, обрисувани с лъжи,

да бъда с обноските на дама,

когато парят ме неистови сълзи...

 

И как да бъда честна и открита,

когато забравена съм днес от теб.

Как да съм оная мила, свита

нещастница, поредна в твоя ден.

 

Не мога! Чуваш ли ме?! Аз съм друга.

Семпла, горда и изящна.

И не ща да чувам нито дума,

че без теб аз ще съм нещастна!

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти
  • Само така, няма да се предаваш, поздрав за стиха!
Предложения
: ??:??