Свещица в храма да запалим,
пред Божията майка поглед да сведем,
да пази нашите деца да я помолим
и смирени почит да ѝ отдадем.
Тя майчината болка е познала
и до Господ възвишено стои,
сълзите ни от мъка би разбрала
и с обич грешките ни ще прости.
Това, че ми помогна не забравям,
яйце и китка цвете ще ѝ подаря,
затова не спирам да я благославям
и от все сърце да ѝ благодаря.
Мария Попова
© Мария Попова Всички права запазени