Днес, размятала полите
с малко дъжд и ветрове,
баба Марта взе да скита
и поспря се на кафе.
И по " Витошка" съзира
своя образ мил и драг,
илюзията не умира
и идеята за сняг.
Вместо да й обещае
дядо Боже - ще вали!
То ветрецът още вае
мартенските й поли!
Аделина Колева
© Аделина Колева Всички права запазени