На слънцето откраднали усмивката
Настанал невъзможен пек
Дотътрил се самичък вятърът
Поръчали му баница с късмет
Намерили една монета
В перо увили Любовта
И после сложили ракета
Която да лети сама
Едно дете открило бързохода
Поръчало си нови светове
Събрала се тълпа от дърти хора
Откраднали му "Детското зове"
Нататък - появил се капитан,
Ядосан времето разклатил
Ме бил принцеса поръчал
А кукла в сълзи Господ пратил
За цвят запалили огньове
Извил се дим и сивота
Загубили Светулките кошове
Извили се Невиждани хора
Един рожденник се усмихнал
И картичка с цветец избрал
Момичето си той Обичал
Бонбонени целувки с нея крал...
А ти поръча ли си нещо?
Един роял и
щипка нежност -
разлято вино в чаши топлина...
Че чакат Те ...
да сбъдват среща -
Един романс ...
с детски порив
- скициран в приказна съдба.