На косъм от провалa
до успеха,
на косъм от щастието
до отчаянието...
Тънка струна, на която
животът ми свири.
Тънка струна, която
хармония дири.
Ще се скъса ли
бариерата ефирна?
Само да свирна
и светът за мен
се преобръща.
Картината се нареди,
но не е същата.
Върху косъм балансирам,
за добро се моля
и така живота си разбирам -
добрината търся
и добро за себе си намирам.
Така отвръщам
и на делника ядосан -
балансирам върху косъм.
© Люска Петрова Всички права запазени