И пак за празника на масата седим,
на трапезата богата с коледната пита,
всички вкупом се редим,
че парата в нея пак е скрита.
Само аз излязох сам навън,
погледнах, високо, горе в небето,
една звезда по силно заблестя
и стопли в мен,за мъничко сърцето.
Аз знаех,че това си ти,
изпращаш поздрави далечни,
макар и някой да ни раздели,
любовта и обичта ни останаха вечни.
И зная аз, че ангел си в небето,
ден и нощ ти бдиш над своя син,
макар и мъничко ти стопли ми сърцето,
Татко мой, за мене си един!!!
© Илия Левков Всички права запазени