7.10.2014 г., 23:04 ч.

Басня за магарето 

  Поезия » Друга
1044 0 1

Басня за магарето и овцете/басня/

Пред стадото магарето  вървяло,
нали е то на стадото водач.
Но както по-нататък се разбрало,
то станало за стадото  палач...

Един ден, както си  вървяло,
на Марко тръни се прияли,
и без да мисли и да чака,
нахълтал  Марко във трънака,
я след него и овцете,
/нали те мислят с гърбовете!/

И  във тръните овцете...
оголили си гърбовете!

А Марко щом в трънака спрял,
най-сладко тръните заял,
забравил просто за овцете...
Аз мисля ще го разберете!

Аз тези факти като взема,
 /и Марковата теорема/
и той е  тръгнал...след  корема!
И казано със две слова-
вървял след простата глава...

Но щом вината си видял,
той  с магариите си спрял...

И извода е интересен,
/звучи като рефрен на песен/,
че Марковите интереси,
със овчите не можеш смеси!
  07.02.2013г.София


© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??