Бели рози
Тези бели ли са?
Като желания сакрални.
Май на рози замириса
във мечтите ти печални.
Защо ли са ти бели?
Езическият култ е клада.
Обич от стрелките спрели
горест е, а не награда.
Бели, но са като острие,
а пък, всъщност, рози,
но бодлите им прие
във сърцето свое този.
Кой ли пък по рози бели?...
и нощта със лунния харман,
под звездите поглед свели,
си остана неразбран.
ЕТ МАЧИБО 2010
© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Всички права запазени