Дали ще стихнат някога въпросите
които неуморно в главата ми бръмчат
Със сметките за ток, кръвното, прогнозите
и мислите в каква посока ми хвърчат
"Узрявайте!"- ни казват философите
и тикат в умовете ни представи
за извисеност, братство и любов
дзен програми, превъзнесени и неразбрани
Дълбоко вглеждаме се в мъдростта
на повече от нас неясна и далечна,
че успоредно стигайки до възрастта
плодът не е узрял във святост благоверна
Но, моля ви, държите ли на тези постулати
Я.., дайте пример за мъдрец, достигнал просветление
в разкош и земни благодати
Сега и тук със всеки миг
за миналото няма да говоря
Какво разбрах, къде сгреших
на моя гръб се пише и стоваря
Вървим към светлината, Боже помогни
дали, или, не знаем си финала
Грешим, не спираме и молим Бог да ни прости,
без отговори крачим към безкрая
© Валя Сотирова Всички права запазени