Сняг заваля... И вятър излезе.
Лятото гасне във мойте очи.
Слънцето жарко тъй бързо залезе.
Остави след себе си смях и мечти.
Губя се в делници. Сменям посоки.
В тълпата се блъскам. Отново съм сам.
Реки от мълчание, страшно дълбоки,
заливат ме с истини. Сякаш не знам...
В душата си нося безброй откровения.
И щом ме пристегне, ги пускам навън.
Без теб съм обречен - в едно измерение
се чувствам измислен. Живея насън.
Сърцето ми пази все още искрата.
Поддържам я жива... Запалена свещ.
И вярвам, ще дойдеш. Ще спреш на вратата.
Към теб се насочвам. С тъга и копнеж...
© Йордан Илиев Всички права запазени