БЕЗ ВТОРО ИЗДАНИЕ
Унесен всеки в свой'то занимание,
никой не обръща грам внимание,
че Човешкият живот, опънат като нишка,
е само мъничка
чаровно-тъжна
книжка!
Тя няма ПОВТОРНО ИЗДАНИЕ!
На един дъх, неусетно
се изчита тая книжка!
И завършва с последна въздишка...
Умът ли човешки така е устроен?
ИСТИНАТА да прозре
и да каже: ЗНАЯ!
Едва когато дойде
на ПРИКАЗКАТА края...
© Петър Петров Всички права запазени