БЕЗГЛАГОЛНА ВЕЧЕРЯ НА СВЕЩ
Един мъж. И една Жена.
Тераса. Маса. И два стола.
Бутилка водка. И Луна.
По-криворога от гондола.
Вечеря на безмълвна свещ.
По радиото Григ. И Шуберт.
И спалня. Ламинат – горещ.
Под тихо свлечения губер.
Той – древен като исполин.
Тя – дребна като Пепеляшка.
Красива нощ под свода син.
За селфи в отесняла флашка.
А по-нататък – Светлина.
И слънчев лъч по черни доби.
Един мъж. И една Жена.
Два свята за милунка Обич.
13 август 2023 г.
гр. Варна, 22, 15 ч.
© Валери Станков Всички права запазени