Копнеех да си само моя
и те сънувах всяка нощ.
Неспирно молех своя вожд
да те намеря из безброя
и да ми вдъхне светла мощ,
за да открия пак покоя,
макар лишèн да съм от твоя
небесно-ангелски разкош.
Но отведнъж ми ясно стана!
В душата падна тежък мрак
и в миг разбрах, че няма как
да оздравее тази рана.
И знам – ще скитам в океана –
далеч от светлия му бряг!...
© Раммадан Л.К. Всички права запазени