Той иска говедата пак да пасе
и дялка си новата гега.
Но има вид вече на болно прасе
и нищо не става от него.
Говедата ясно, че пак виждат зор.
Но те затова са говеда.
Кошмар е да ринеш Авгиев обор
и правиш любов с людоеди.
Така, че не мога аз нищо да дам.
Храна за мучащите нямам.
Превърнаха в кочина Божия храм
и гащи развяват за знаме.
Стадата са гладни, пастирът - простак.
Аман от пастири - простаци!
Да бягаме бързо от този батак,
където и гарги не кацат.
© Ради Стефанов Р Всички права запазени