БИХ ИСКАЛ АЗ
Бих искал аз да съм велик
и да ме сочат всички с пръст!
А аз се чувствам ученик,
и не надскачам своя ръст!
Бих искал да стоя отпред,
а не да кретам най-отзад,
Да съм от всички най-напет,
а не изпразнен от заряд!
Бих искал също да съм млад
и да съм син на Дързостта!
Да съм във царския Палат!
Аз ненавиждам старостта!
Да съм един велик поет,
а не нещастна мижитурка,
да хваля този светят проклет,
да съм зад бабината хурка!
05.11.2011г. София
© Христо Славов Всички права запазени