Весело и закачливо
птиченца навън танцуват.
Радостно, по детски диво,
рибките в морето плуват.
Вкусни, шарени бонбони
се оглеждат във дъгата.
От палитра на кокиче
смях рисуват небесата.
Щура гъбка сред градина
рокендрол с мишле играе.
Слънчо филми златни снима.
Плам в очите му сияе.
Месечко не е самотен.
Лунна фея му намига.
Този чуден дансинг звезден
озвучен е от авлига.
Малка, хубава калинка
праща обич във балонче.
А с чаровната трапчинка
се усмихва бяло конче.
Пеперуди по небето
автограф крилат оставят.
Да е топличко сърцето
плам във шепичка подават.
Аромат на сладка диня
носи спомена за лято.
там, до старата смокиня
пърхат сто усмивки ято.
Жълти патенца флиртуват
със врабчетата игриви.
И пчеличките лудуват
до цветята срамежливи.
Щурчо пали нощен огън
във гората на мечтите.
Със светулката запяват
песен с обич под звездите.
И във този биоритъм
стъпвам боса по тревата.
Стъпка нежност! Стъпка радост!
Ах, танцува ми душата!
© Цветето Б. Всички права запазени