В гората днес бодлички има.
Бодливи тръпки в душата слизат.
Бодли на шипка, бодли на круша.
Бодлив характер -
бодилче чуждо търси през лупа.
Бодливо цвете, ограда бодлива.
Бодлива дума, че чак горчива.
Бодливо нещо ? Дали таралеж е !?
Бодливи чувства -
недей да пазиш, изтрий от кеша.
© Ирен Всички права запазени