5.06.2022 г., 11:30 ч.

Боже прости 

  Поезия
245 0 1

 

Похарчихме себе си в лутане сляпо

убедени от вяра с подчертана вина.

Светът греховен в бездни пропада

и линее му пламъкът, догаря свещта.

 

Човечество грешно чака спасение

редящо молитви към  висши  простори.

Исус обеща му с библейски слова

простени да бъдат всички крамоли.

 

Вино се лее, вина се множи

греховете  човешки  редят се безспирно.

Разсъдъкът чезне без капка светлик

измерението ни чисти  бавно и мирно.

 

Устните шепнат:"Боже прости!"

Ръцете подвластни на алчност и низост.

Нима  вярва  някой, дори само за миг,

че теглото му свършва, с едничка  молитва.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??