Болката - удави я в много литри алкохол.
И я гледай невярващо, премрежено
как ти вкарва поредния автогол,
уж случайно, но всъщност лежерно.
Не си прави фатални илюзии и сметки.
Няма връщане и брод от тук назад.
Сложи в историята окончателна отметка
и кризите от самота предвождай на парад.
Дали от грешките, допуснати в живота ти,
ти идва някой път импулс да се обесиш.
Но в джоба няколко надежди тропкат ти
и искат с окончателна любов да ги омешиш.
И ослепителният бунт избухва във душата ти,
на клада пали всеобхватно всички съчки,
които те дерат болезнено, кървящи от съдбата ти,
и се превръщат в белези от наказателните пръчки.
И щом припаднеш, трябва пак да се съвземеш.
Да си набавиш някак си разменните монети.
Началото от края безвъзратно да отнемеш
и мъдростта в сълзицата наивност да просветне.
Иди ва банк на най-мащабната и черна борса.
С последния си грош купи най-мъничката молекула.
Една невидима прашинка ДНК кентавърска от торса
и я посей във болката или във прилежащата ù фоликула.
© Руска Рулетка Всички права запазени