Събудих се
и станах от леглото.
Съгледах комар на стъклото!
Хванах чехъла си аз
и „прaaас”...!
Пърхайки с крилца,
комарът отлетя
на бялата стена.
Прозорецът се счупи,
от ярост подивях
и към комара
със страшна скорост
полетях...
Право в стената
праснах си ръката.
От болка посинях
и силно изкрещях.
А комарчето
весело, щастливо,
приземи се на черджето
сиво.
„Ах ти, гадино мръсна,
ей сега главата ти ще пръсна!” -
помислих си аз
и към него се стрелнах
с пълна газ.
В пода се забих,
но насекомото не улових.
А то полетя към тавана
и по него да лази се захвана...
Скачах на леглото,
махах със ръце,
но не успях да го докосна
и за миг поне.
Накрая се ядосах
и като зверче диво -
скочих, но накриво.
Стрoполих се на земята,
ударих си в чина главата.
Ядосах се,
с метла към него се понесох,
но за жалост
полилея отнесох.
Бих се с него цял час,
но вечно губех само аз.
Накрая
комарчето ми махна с крилца
и далече отлетя,
а аз останах сама,
с отворена уста...
И няма да ви разправям
какво стана,
когато вкъщи
прибра се мама.
1996
Елена
© Елена С Всички права запазени
Но един ден ще бъде