В дъжда вървеше босото момиче,
косите ù блестяха в утринта,
усещаше света така различен –
разбрала бе какво е любовта.
Усмихваше се босото момиче
с прилепнала по тялото душа.
Дъждът валеше, галещ и лиричен...
а споменът я носеше в нощта.
Танцуваше пак босото момиче
със тайнствен кавалер на своя бал...
Покани я - бе толкова различен,
галантен като принц в костюма бял.
Потръпна плахо нежното момиче,
щом взе я той внезапно на ръце -
обувка скъса в танца романтичен,
но подари му своето сърце.
Вървеше тихо босото момиче,
ръка в ръка със влюбено момче -
дъждът в прегръдките им се затича,
а те го пиеха, лице в лице.
© Михаил Цветански Всички права запазени