И всички се молим
за тази ръка,
която ще хване
нашата и двете
ще се оплетат
като брези -
красиви, диви,
величествени,
вечни.
Плет на страстта,
допир на живот.
И всички се молим
за любов, но забравяме,
че от брезата се
извлича катран.
© Веселин Джуров Всички права запазени