Вятърът вее, листата събира;
Есента се ражда - лятото умира.
Черен гарван грачи - ято събира.
През тъмен облак
- сноп лъчи път си намира.
Кристална капка се отронва и дъжд бликва.
От мравуняка мравка надниква.
Светкавица озарява полето.
Силен гръм разцепва небето.
Водата в реката шуми и бушува.
Доволна жаба на камък кротува.
Излива се буря силна и страшна,
дано не е много ужасна.
Секунди минават... земята е в мрак;
Ще настъпи ли светлина пак?
© Мирослава Ваклинова Всички права запазени