Бяг
Забързано сърце, тупти, тупти, ще хвръкне,
забързани летящи думи, прелитат в слепота,
забързани идеи, цели недостижими,
къде съм хукнал бясно през глава?
Забързан вятърът запява есенната песен,
забързани отлитат птиците на юг,
забързани вълните бият се в морето,
забързани да стигнат бряг златист.
Забързан вдишвам въздух и побягвам напосоки,
забързан пот облива ме и сол,
забързани нозе снага безумна носят,
забързан поря въздуха безспир.
Забързаните чувства, загубени в нощта,
забързани отнасят всеки миг на радост,
забързани ръце забърсват сълзи тежки,
забързана остава празната душа.
- О, ти къде така си тръгнал, бягаш от полуда?
От скуката не ще успееш отлети,
оплела те е в свойта паяжина сива,
а самотата ще е твоя вечен мир.
Мартин
08.08.2007
© Мартин Аргиров Всички права запазени