Като в кулата на Марулка
- стъпала, стъпала, стъпала -
по извитата стълба се шмугва
към студената стая нощта.
Полумракът люлее пердето
и след малко се кани да спи.
По-високо от всички дървета
клепки скланя прозорецът син.
Скърцат ставите на хотела -
стъпала, стъпала, стъпала.
Моят принц като че се намери
и при мен ще прекара нощта.
Времето при портиера
като куче бездомно заспа.
© Павлина Гатева Всички права запазени
" клепки скланя прозорецът син"!!!👏