5.07.2024 г., 9:33 ч.

Бях шепа слънчева вода 

  Поезия
133 4 5

БЯХ ШЕПА СЛЪНЧЕВА ВОДА

 

... дали е спомен, стих и сън, или е приказка красива? –

потъна младостта ми вдън горите – в тръни и коприва,

разпрала ризка дрипав лен в немилостивите шубраци,

изпраща старостта към мен все по-категорични знаци,

потеглят облаци – чарда, през хукналите ми зеници,

във срутените ми гнезда не кацат вече пойни птици,

 

реките ми затлачи кал, и слънцето ми зейна – рана,

и се разсъхна моят сал на хвърлей вик пред Океана,

и колко Времето ми бе? – къде без мене се оттече,

врата ли в черното небе за мен отваря Господ вече? –

върху плешивите бърда събрах си трънки и глогинки.

Бях шепа слънчева вода през шепа златни песъчинки.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??