Бъди ми все такава –
бяла и добра, сестрице!
В чернозема на сърцата
с твоята десница
хвърляй на Еагра семената
и поливай ги в душите с жива влага
от сълзите плакани на Калиопа!
А когато Никифоров и Терзийски
станат само класика нетленна,
запей ми, славейко неземна,
в небесния оркестър на децата!
В безмълвие блаженно потопú
всяка божа твар и стрък,
а аз с цигулката си малка
на песента ти тихо ще пригласям.
28. 04. 2017г.
© Todor Nikolov Всички права запазени