Българска земя
В земите български ела,
да видиш хубава страна.
Тя е земен рай,
от който ще си запленен докрай.
Посети многолетните гори,
да чуеш как птичи хор звучи.
Там е неземна красота,
от която ти спира дъха.
Изкачи величествените скали,
да съзреш как река ромоли.
Тя е мечта желана,
от слънчеви лъчи огряна.
Виж орелът в небесата
рее се свободно с крилата.
Тези облачни къдели
са тъй нежни кат постели.
Погледни орачът в полята,
нагазил е радостно браздата.
Това е плодната земя
и носи тя име "Добруджа".
Сезоните радост даряват
и в сърцата щастие всяват.
Пролет, лято, есен , зима
гледката е - несравнима.
Прекланям се пред теб сега,
пред тази хубост, красота
и чувствам се горда за това,
че родих се българка.
Ивелина Стойова
© Ивелина Стойова Всички права запазени