Великите несгоди
са на пътя на истината.
Илюзиите често са красиви,
а безвкусицата – сладка.
Ценното е рядко,
важното не се натрапва.
Слабостта е гласовита,
силата – не бие на очи.
Чистотата – свита,
мръсното – застанало отпред.
Търсен, смисълът не се открива –
само вечно Влюбеният знае.
Умният вижда, а бързият има.
Хубавото виж във простотата.
/цикъл "думи за 1 лв"/
© Димитър Всички права запазени