Ще почна от там дето всичко започва
случайно или както казват нарочно
точно, един малък миг от вечността
като изстрел от упор, идва живота
за поредния играч в смъртоносната игра
епична война, между ангели и демони
на място от което жив няма да си тръгнеш
и което си обичал, не ще да зърнеш.
Сладката дрямка избери против болката
или я победи с адреналина в кръвта
и стъпвай смело напред чак до края
а камъка да каже как кова си участта.
Живял като слепеца в гората от тръни
постепенно полудя и отрови се съня им
но по-добре сам отколкото пред лицемери
и вълка е там, но няма с никой кво да дели.
Жив или мъртъв печат на хартия
очите не крия, дето сълзи не текат
приветливи лица забиват ножа си в гърбът
ликът, чертае се от нашето страдание.
Единствено мираж е пламъка в тунела
отразена светлина затрила множество души
а друг без милост, те мачка до предела
готов или не, борбата продължи!
© Явор Бачев Всички права запазени