Не съм Сократ, не пожелах Ксантипа,
на зарове със Бога не играех.
Не бях котак за чезнеща Алиса,
за договор със дявола нехаех.
Гуинивер не любих Ланселотно,
не тръгнах в търсене на Йети.
По острови не скитах и утопно,
във митове не прекосявах Лети.
Не криех личността на Смугла дама,
„Трамвай Желание"... не го написах.
От малък знаех, че Колхида няма,
в евангелията не се залисах.
Не се отказах да те викам само,
и в Бездната се взирах всеки ден!
Но призоваването се оказа нямо,
защото тя е гледала във мен!
© Радослав Смилков Всички права запазени