5.08.2012 г., 13:38 ч.

Часовник 

  Поезия » Друга
392 0 0

ЧАСОВНИК

 

Непрестанно стрелката на часовника се върти.

Часовникът си знае само: тик-так,

след малко току-виж Слънчо своя път ще извърви

и вред по земята ще настане мрак.

 

Сутринта рано Слънцето весело пак ще изгрей -

вредом радост земята ще озари,

на душата ти светло става, тя ще иска да пей,

като гледа огнените му зари.

 

Но стрелката часовникова цял ден ще се върти -

всичко отново ще се повтори пак.

Слънцето засмяно със чиста светлина ще струи,

сетне ще настане непрогледен мрак.

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??