21.09.2024 г., 20:01 ч.

Че животът един е 

  Поезия » Философска, Гражданска
135 3 7

На човека му стига само лъч светлина,

за да зърне в тъмата своя път и съдба.

Топлината му трябва, за да сгрее нощта,

че животът един е и смъртта е една.

 

Извор бистър му стига, жаждата да толи,

с детелини и обич дом щастлив да гради.

На душата й трябва порив и свобода,

че животът един е и смъртта е една.

 

Късче хляб е достатъчно да засити глада.

Да поеме за прошка съгрешила ръка.

Да прости, да забрави, да загърби греха, 

че животът един е и смъртта е една.

 

На плещи да поеме радостта, горестта.

Да последва зова на рода, на кръвта.

Да притихне смирено в лоното на обичта,

че животът един е и смъртта е една.

 

© Златка Чардакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??